Banners

Een leuke herinnering aan het vinden van een cache zijn zogenaamde banners. Kleine, vaak kleurrijke afbeeldingen die laten zien dat je de cache hebt gevonden. Niet iedere cache-owner stelt een banner beschikbaar, maar als dat wel zo is, is dit een leuke aanvulling op je profiel. Bij een aantal van mijn caches staan banners; niet overal. Dit komt omdat de banners binnenkort een nieuwe 'opmaak' gaan krijgen. De oude banners laat ik nog even staan, zodat die nog gebruikt kunnen worden.

Omdat er veel vragen over het zichtbaar maken van deze banners hierbij een kleine uitleg:

Een banner wordt geplaatst in een webpagina. Hoe een webpagina eruit ziet wordt bepaald aan de hand van zogenaamde HTML-code. Om een afbeelding of banner te laten zien gebruik je een stukje HTML-code. De code voor het 'laten zien' van een afbeelding is:

<img src='locatie van de afbeelding' width='breedte' height='hoogte'>
Maar hoe kom je nu aan de 'locatie van de afbeelding'? Als er een banner beschikbaar is zie je deze als afbeelding op de cachepagina. Zoals bijvoorbeeld op de cachepagina van 'Puur Natuur 2 - Reptielen en Amfibieën verblijf' Ga naar deze pagina en zoek de afbeelding. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op 'Afbeeldingslocatie kopiëren' (FireFox) of 'Linkadres kopiëren' (Chrome). In het voorgaande voorbeeld is de 'locatie van de afbeelding':
http://img.geocaching.com/cache/large/08a916e7-2d16-4c0b-aa10-c23a8991af85.jpg
Plak deze 'locatie' in het deel van de HTML-code achter 'SRC'. De totale HTML-code wordt dan:
<img src='http://img.geocaching.com/cache/large/08a916e7-2d16-4c0b-aa10-c23a8991af85.jpg' width='breedte' height='hoogte'>
Als laatste kun je ook nog aangeven hoe breed je banner moet worden. Niet elke banner is even groot en door bij elke afbeelding dezelfde breedte en hoogte op te geven ziet alles er een stuk vriendelijker uit. In onderstaand voorbeeld wordt de banner 300 pixels breed en 100 pixels hoog.
<img src='http://img.geocaching.com/cache/large/08a916e7-2d16-4c0b-aa10-c23a8991af85.jpg' width='300' height='100'>
Om je te helpen met de verschillende banners bij mijn caches staan hieronder alle caches waar banners beschikbaar zijn: