Nog 4 weken online: Favoknallers in Heumensoord (Malden/Nijmegen)

De laatste maanden worden de Nederlandse bossen overstelpt met wandelaars. De meeste wandelaars blijven keurig op de paden, maar een deel gaat van de paden af; al struinend door bos en heide. Helaas zitten hier ook geocachers tussen. Veelal onbedoeld en vaak op zoek naar de geocache wordt kwetsbare natuur beschadigd en worden dieren verstoord in hun dagelijkse ritme.

In Heumensoord heeft Natuurmonumenten hier als beheerder ook last van. Er ontstaan teveel spoiler- (of wild)paadjes en teveel mensen komen in de buurt van rustplaatsen van dieren. Feitelijk liggen er teveel caches in een te klein gebied.

In overleg met Natuurmonumenten hebben we daarom besloten een deel van caches weg te halen. Het zal dan gaan om de volgende series:
- LANDENTRIP (8 stuks)
- ENERGIE (6 stuks)

Ook een aantal losse caches gaan verdwijnen:
- Vierdaagse kamp - Heumensoord
- Winterwanderung zur Heumense Hütte Alm
- Duikboot Expo-Cornelis Drebbel (1572-1633)
- Koning Willem-Alexander
- Chalet Edelweiss
- Flintstone
- Romeinen #3 - Waterkuil

Mogelijk komen enkele van deze caches, eventueel in een andere gedaante, in het voorjaar weer terug op een andere locatie buiten Heumensoord.

De volgende series blijven bestaan:
- KERMIS
- AIRPORT NIJMEGEN
- PUUR NATUUR
- ROMEINEN

De caches die verdwijnen blijven online tot 4 januari 2021. Daarna zullen deze offline gehaald worden en uit het bos verwijderd worden. Mocht je nog één van deze caches willen bezoeken, doe dit dan voor 4 januari 2021!

Los van het feit dat enkele series/caches op dit moment verdwijnen gaan we de komende tijd samen met Natuurmonumenten bekijken hoe we bestaande caches en mogelijk nieuwe caches kunnen inpassen in de mooie en wonderlijke natuur in Heumensoord!

Sommige caches hebben dringend onderhoud nodig. Bij de caches die verdwijnen wordt GEEN onderhoud meer uitgevoerd. Het kan zelfs zijn dat deze caches al eerder dan 4 januari 2021 offline gaan. Puur omdat de cache zelf teveel beschadigd is.

Voor een actuele status van de caches kijk op de status pagina: https://www.remralcache.nl/status