GEEN alternatieve Kerstgroet 2020!

Helaas ben ik genoodzaakt de jaarlijkse kerstgroet niet te plaatsen.

Een aantal cachers vindt mijn beslissing om een alternatieve cache te plaatsen niet de juiste. Hier zit gezien de coronacrisis wel een kern van waarheid in, maar in plaats van een eerlijke, nette discussie te voeren wordt er met modder gegooid en last but not least werden er bedreigingen aan mijn adres geuit. Het lijkt mij gezien de situatie niet handig de kerstgroet 2020 te plaatsen.

We zijn in een vreemde wereld beland waar helaas geocaching langzaam ook deel van uit gaat maken. Zijn we het niet eens met een ander, dan gaan we maar gelijk in de hoogste aanvalsstand. Onbegrijpelijk, maar dit is hoe het tegenwoordig allemaal gaat.

Ondanks vermoedens wie de bedreigingen ge-uit heeft/hebben, heb ik alle gegevens die hiermee te maken hebben gehad overhandigd aan de politie. Zij gaan hier mee verder en gaan hopelijk snel achter diegene aan die het spelletje voor iedereen verziekt.

Ook op advies van de politie plaats ik de kerstgroet NIET. Ondanks mijn gevoel de cache nu juist wel te plaatsen begrijp ik de redenatie van de politie om niet te escaleren. Om geen voor- en tegenstanders tegen elkaar op te spelen kan de kerstgroet dus niet opgehaald worden.

Het is helaas niet anders.

Desondanks wens ik iedereen fijne dagen en een goed 2021!